Wat is een Google Search Partner?


Mensen die al wat met Google Adwords hebben gewerkt zullen ongetwijfeld al de Google Search Partners ontdekt hebben. Bij het selecteren van een netwerk kan je kiezen voor Google Search (Google Zoeken) en daar kan je er voor kiezen om de Google Search Partners mee te nemen. Maar wie zijn die Google Search Partners?

Die vraag is eigenlijk niet zo eenvoudig te beantwoorden want de lijst van partners is niet zomaar beschikbaar bij Google of online, zeker niet als je op zoek gaat naar Belgische partners. Zo vind je hier een lijst uit 2013, maar ondertussen zijn we 2016 dus je kan er van uit gaan dat deze ondertussen al flink is gewijzigd (los van het feit of ze toen al volledig was).

Wat is een Google Search Partner?

Maar misschien is het je ook niet duidelijk wat zo’n search partner eigenlijk is? Dat is een (media)website die de search van Google integreert op haar websites. Dit kan je natuurlijk vanuit Google Adsense ook doen, maar hier spreken we van een Premium product met veel meer vrijheid qua setup. Deze mediabedrijven doen dit omdat ze dan zelf niet moeten investeren in een search, als dienst naar hun bezoekers en omdat ze uiteraard een share krijgen als een gebruiker op een Google Adwords advertentie klikt.

En zo komen we bij jou als Google Adwords adverteerder. De vraag is dus of je als adverteerder wil terecht komen op allerlei partners sites? Of de betere vraag is eigenlijk of die Google Search Partners voor (dezelfde) conversies zorgen als Google Search zelf? Er is maar een manier om dit te testen en dat is via testing. Helaas kan je geen campagne opzetten die enkel gericht is op die partners, je zal dus periodieke wijzigingen moeten doen (op langere periodes).

Wie is er in Belgie Google Search Partner?

Bij ons weten als zeker Telenet met Zita en het Skynet portaal.

zita zoeken

skynet zoeken

Meer internetmarketingtermen in Internetmarketing van A-Z

Share :
Related Posts

Leave Your Comment