Type artikels die bezoekers (kunnen) brengen


Een website met een blog is een prima idee. Regelmatig nieuws en nieuwtjes posten zorgt er voor dat mensen terugkeren naar jouw website en dat ze die kunnen ontdekken via social media of Google. Maar wat kan je allemaal posten en welke types van artikels zijn er? We geven hier een klein overzicht waarbij we zeker niet volledig willen zijn maar je zal er zeker inspiratie vinden voor jouw eigen blog.

Infographics
Zoals de naam het al doet vermoeden is een infographic een grafische manier om informatie voor te stellen. Voordeel is dat het er heel cool of leuk uitziet en dus een hoge deelbaarheidsfactor heeft. Nadeel is dat het niet iets is wat je op 123 kan maken, vergt wel wat denkwerk en grafische input.

Videos
Videos zijn de toekomst van het internet. Nu zowat iedereen breedbandtoegang heeft en het maken van video veel populairder is geworden staat niks in de weg om met video te experimenteren.

How to
Hoe doe je iets? Heb je specifieke kennis die je kan delen? Dan kan je dit in een ‘how to’ artikel plaatsen. Dit kan geschreven zijn, maar ook via video (zie vorig puntje)

Lijsten
Lijsten zijn net als ‘how to artikels’ ideaal om bezoekers aan te trekken. Mensen houden van lijstjes, zeker als ze een praktische hulp zijn.

Linkpagina
Beetje old skool, alhoewel waarom eigenlijk? Net zoals bij lijstjes kan je via een linkpagina heel wat bezoekers helpen. Stel dat je een reisbureau hebt dan kan een pagina met alle nuttige websites (visum, inentingen, lokale info, … ) heel behulpzaam zijn. Onthou ook dat uitlinken naar sterke websites kan zorgen voor een betere ranking van jouw website!

Voorbeelden
Heb je voorbeelden van zaken die je voor klanten hebt kunnen doen. Zaken die een succes waren en die interessant kunnen zijn als inspiratie voor bezoekers? Maak er een blogpost over en maak zo nieuwe klanten nieuwsgierig!

Presentaties
Maak je als bedrijf heel wat presentaties? Daar kruipt best wel wat tijd in, dus kan je er best voor zorgen dan je er meer uithaalt. Indien de data openbaar mag gemaakt worden, plaats de presentaties op gespecialiseerde sites zoals SlideShare en plaats ze ook op jouw website via embedding.

Share :
Related Posts

Leave Your Comment