Het gebeurt regelmatig dat klanten van ons de kans krijgen om een ‘top domeinnaam’ te kopen. Het gaat dan over domeinnamen waar belangrijke zoekwoorden zijn in verwerkt en waar er volgens de verkoper heel wat op wordt gezocht.

Enkele fictieve voorbeelden om te illusteren:
www.bewakingscamera-antwerpen.be
www.schuimisolatie-offerte.be
www.wellness-weekend.be
….

euro domeinnaam kopen

 

Zijn zo’n domeinnamen interessant? Wat moet je daar voor betalen?

Laat ons meteen met de deur in huis vallen. Wij raden klanten steeds af om daar voor te betalen. De belangrijkste reden is dat een goed domeinnaam is als een goed stuk bouwgrond voor een zaak/winkel. Het heeft potentieel, maar is slechts een klein deel van het verhaal. Dus waarom zou je daarvoor zoveel betalen? Zonder een sterke website er achter, is een domeinnaam in feite niks waard.
Het is bijvoorbeeld niet zo dat je na het kopen van bewakingscamera-antwerpen.be en dit te koppelen aan jouw bestaande website, je ook zal scoren in Google met jouw website op die woorden (zoekmachineoptimalisatie)
Je moet er nog een website aan koppelen en daar steekt vooral het werk in.

Voor de verkoper van domeinnamen is de handel alvast heel lucratief. Een domeinnaam kost niet meer dan een paar euro’s en als je dan iemand het domein kan doen kopen voor 250 euro… (bedragen die we al tegenkwamen).

Een laatste tip: indien je zo’n ‘top domeinnaam’ wordt aangeboden, ga dan even bij DNS (www.dns.be) na hoelang het domein al is geregistreerd. Vaak zal je merken dat dit nog maar een paar dagen of weken is, dus het domein is nog heel nieuw en heeft niks van historiek.

Indien je een oud domein met historiek wordt aangeboden of een website, dat is een ander verhaal. Da willen we zeker nog eens meekijken en adviseren over het potentieel.

Krijg je zelf een domeinnaam aangeboden en wil je toch even ons advies inwinnen? Geen probleem, we bekijken het graag voor jou

>>> Bekijk alle tips
>>> Vind je deze tip interessant? Aarzel niet om hem te delen

 

We bieden jou een uur gratis advies! >>>

DEZE TIPS ELKE WEEK IN JOUW MAILBOX