Online tools: btw nummer opzoeken


Op deze blog willen we niet alleen tips geven over online marketing bureau, maar gaan we graag ook net iets breder en geven we graag ook andere online tips voor ondernemers.

Btw nummer opzoeken

Een van die zaken dat een stuk gemakkelijker is door het internet is het opzoeken van een btw nummer van een bedrijf. Eigenlijk moeten we het hebben over een ondernemingsnummer, nadat een btw nummer en het handelsregister zijn samengevoegd. Maar in de praktijk spreekt iedereen nog over een btw nummer, zo ook in het buitenland (VAT).

btw nummer opzoeken

Er zijn een aantal website waar je terecht kan om een btw nummer op te zoeken.

Unizo

Eentje daarvan is de website van Unizo waar je een vrij accurate zoekmachine kan gebruiken. Ook als je maar een deel van een naam hebt van het bedrijf en/of een adres dan kom je al heel ver.

Je vindt de btw zoekmachine van Unizo op dit adres.

VIES

Een andere interessante website is die van de Europese Commissie waarbij je een btw-nummer kan verifiƫren, dit per EU-land. Hier moet je dus het btw-nummer wel bij de hand hebben, maar dan kan je meteen zien of het een geldig btw-nummer is en welk bedrijf er achter zit.

Meer info op : http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/?locale=nl

Data.be

Een derde en laatste interessante website is die van Data.be. Deze website leest het Belgische Staatsblad uit (via OCR technologie) en maakt zo dat Staatsblad doorzoekbaar. Uiteraard interessant als je informatie wil weten ver een bepaald bedrijf als je er zaken mee wenst te doen.

Share :
Related Posts

Leave Your Comment