Een zoekwoordonderzoek of keyword search betekent letterlijk een onderzoek naar de juiste zoekwoorden. Om aan Google advertising deel te nemen, maakt men gebruik van de juiste zoekwoorden om gevonden te worden. Bij het gebruik van goede zoekwoorden is de kans veel groter om als bedrijf gevonden te worden. Om deze juiste zoekwoorden te vinden doet men aan een zoekwoordonderzoek.

Hoe kan je een zoekwoordonderzoek doen?

Voor je aan onderzoek doet, kan je het best jouw doelgroep bepalen. Wie wil je bereiken en met welke boodschap? Met dit in jouw achterhoofd kan je de juiste zoekwoorden kiezen.

Dit onderzoek kan je zelf uitvoeren of aan de hand van de zoekwoordplanner van Google adwords. Als je dit zoekwoordonderzoek zelf wil uitvoeren dan kan je eerst beginnen met zelf te denken aan synoniemen en verwante woorden voor jouw zoekwoorden.

Verder kan je ook zoekwoorden vinden door in Google een relevant woord in te geven en af te wachten welke suggesties Google geeft.

Je kan ook altijd kijken naar welke zoekwoorden de concurrentie gebruikt. Op die manier kom je ook te weten hoe de advertenties van de concurrentie in elkaar zitten en kan je jezelf nog meer onderscheiden.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen