PageRank (PR) behoort tot de algoritmen van Google. Algoritmen bepalen de plaats van de website in de zoekmachine. Bij PageRank krijgen alle websites een cijfer van 0 tot 10 op basis van het aantal externe links. Hoe meer links een website bevat, hoe hoger het cijfer.

Doordat het aantal interne/externe links op een site van groot belang is, is het interessant om aan linkbuilding te doen. Hierbij ga je zoveel mogelijk links proberen te verzamelen om zo een betere score te krijgen van Google.

Natuurlijk is het slechts een onderdeel van de beoordeling van Google en komt er veel meer bij kijken. De inhoud en context van een bepaalde link zijn deze tijden het belangrijkste. Je kan enorm veel links hebben, maar als deze van slechte kwaliteit en irrelevant zijn, ben je er niet veel mee.

Tip bij PageRank

Een belangrijk weetje bij PageRank is het feit dat het niet enkel een score geeft op de website in het algemeen, maar ook op pagina. Dit heeft als voordeel dat je links kunt leggen tussen de verschillende pagina’s en zo uiteindelijk meer links kunt verkrijgen.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen