Er wordt gesproken van pre-roll wanneer men een advertentie in de vorm van een video laat afspelen voorafgaand aan de video die de bezoeker eigenlijk wil zien. Afhankelijk van de instellingen van de advertentie, moet de bezoeker deze helemaal uitkijken of kan hij/zij na enkele seconden doorklikken naar de oorspronkelijke video.
Youtube is een voorbeeld van een site waar ze pre-roll advertenties aanbieden.

Adverteerders betalen ofwel wanneer de bezoeker de advertentie helemaal of voor een bepaald aantal seconden heeft bekeken. Meestal bevatten deze advertenties call-to-actions naar de website van de adverteerder.

pre-roll_bron_marketing-consulting

Bron: Marketing consulting

5 Tips om een succesvolle pre-roll te maken

Hieronder geven we je graag enkele tips om jouw pre-roll succesvol te maken!

Tip 1: Wees creatief

Als je wil dat mensen jouw pre-roll uitkijken en uiteindelijk jouw website bezoeken, moet je creatief uit de hoek durven komen. Het gebruik van een interactief filmpje kan wonderen doen. Een verkorte versie van jouw TV-reclamespot daarentegen is zeker geen goed idee. Mensen herkennen het meteen en klikken door.

Tip 2: Verras de mensen!

Een volgende tip die ik jou kan geven, is om mensen te verrassen. Humor gebruiken is dan ook altijd een goed idee. Nu ja, altijd is misschien niet juist. Je moet altijd kijken of het binnen de sector maatschappelijk acceptabel is, in de uitvaartsector wordt dit niet altijd geaccepteerd.

Tip 3: Hou het kort maar krachtig

Mensen kijken niet graag naar lange filmpjes, omdat ze ook niet gekozen hebben om naar jouw filmpje te kijken. Als je dan een krachtige boodschap op een korte tijdspanne kan brengen, zullen mensen sneller geïnteresseerd zijn.

Tip 4: Focus op de juiste doelgroep

Het grote voordeel aan adverteren op bijvoorbeeld Youtube is dat je jouw pre-roll bij filmpjes kan plaatsen die perfect aansluiten bij jouw onderwerp. Als je bijvoorbeeld een dansschool hebt, kan je jouw pre-roll

Tip 5: Maak gebruik van ondertitels

Mensen kijken vaak naar filmpjes met hun geluid uit als ze bijvoorbeeld op het werk zijn of op de bus/trein zitten. Als je op zo’n momenten met ondertitels kan werken is de kans groter dat hij/zij het filmpje zal uitkijken.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen