mobiele-website-bron-getting-social

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een Smartphone waarmee hij/zij dagelijks op het internet surft. Maar wist je dat een website aangepast moet worden om op mobiele apparaten te kunnen worden weergegeven? Door bepaalde specifieke kenmerken, zijn niet alle websites even toegankelijk voor mobiele apparaten.

Opstellen van een mobiele website: waar moet je rekening mee houden?

Een eerste grote verschilpunt tussen een computer/laptop en een mobiel apparaat is de de grootte van het scherm. Deze is veel kleiner bij mobiele apparaten en hebben een lagere resolutie. Verder hebben ze ook geen muisaanwijzer wat het navigeren dus helemaal anders maakt.
Bovendien bevat een mobiele website minder grafische elementen en bevatten vaak ook minder content dan op een reguliere site.
Deze mobiele websites hebben meestal een aparte domeinnaam of subdomeinnaam.

Voordelen van een mobiele website

Een mobiele website is veel eenvoudiger om te maken. Het is bovendien een website die speciaal gemaakt is voor mobiele apparaten. Het houdt dus rekening met alle beperkingen en voordelen van de verschillende apparaten.

Verder zal je website veel sneller laden op mobiele platformen. Het kostenplaatje van een mobiele site is niet weinig, MAAR je krijgt waarde voor je geld.

Responsive website

De laatste tijd worden websites meer en meer responsive gemaakt bij het opbouwen. Dit wil zeggen dat men van in het begin de websites mobielvriendelijk maakt. Hierdoor moet er geen nieuwe aparte website worden gemaakt voor mobiele apparaten.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen