Een e-book of electronic book, is een boek die gelezen wordt op een elektronisch apparaat zoals bijvoorbeeld een computer, tablet, smartphone enz. of een e-reader. E-Books zijn een digitale versie van een boek, dus met dezelfde tekst en afbeeldingen, maar dan digitaal. Er hoeft wel niet altijd een geschreven versie van te zijn.

Een E-book lezen op een E-reader

Het grootste deel van de tijd worden boeken gelezen via een e-reader. Het meest positieve element aan de e-reader is dat het scherm wordt verlicht met daglicht en niet met een kunstmatig licht. Dit veraangenaamd het lezen waardoor je bijna geen verschil merkt met lezen in een papieren boek.
Hieronder kan je een foto zien van de e-reader:

e-reader

 

 

 

 

 

Een E-book aanschaffen

Er zijn verschillende manieren om een E-book aan te schaffen, zowel online als offline. De meeste verkopen zijn wel online omdat het eenvoudiger is om het boek door te sturen. Het wordt vaak via een link via mail doorgestuurd, in uitzonderlijke gevallen is het met een wachtwoord. De auteur/uitgeverij gebruikt een wachtwoord om te kunnen achterhalen waar de illegale exemplaren vandaan komen.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen