Een domeinnaam is het webadres van een site. Domeinnamen kunnen vrij gekozen worden na “www” en bevatten steeds een bijhorende extensie zoals bijvoorbeeld .be of .com.

De echte locatie van een website bestaat uit het IP adres, maar omdat mensen dit niet zouden kunnen onthouden, wordt er gewerkt met een domeinnaam. Dit kan je niet zomaar innemen, de domeinhouder betaald hiervoor jaarlijks een bedrag aan de registrar.

De beste extensie voor mijn domeinnaam

De juiste extensie bepalen is niet zo eenvoudig als het lijkt. “.be” gebruik je als je website enkel voor België van toepassing is. “.com/.org” gebruik je als je internationaal actief bent/wil zijn en jouw website ook in het Engels geschreven is. Het prijskaartje van .com/.org is natuurlijk veel groter dan een extensie voor België, omdat de doelgroep veel groter is.

Een tip: Je kan de domeinnaam op verschillende websites registreren, het is dan ook aangeraden om de prijzen op de verschillende websites te vergelijken. Acties klinken heel verleidelijk, maar hebben ook altijd een keerzijde. Het kan dus bijvoorbeeld zijn dat je nu een enorme korting krijgt, maar volgend jaar een veel groter bedrag moet betalen.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen