In de online wereld is het belangrijk om te weten dat je op een website een bezoeker en een unieke bezoeker kan hebben. Een bezoeker is logischerwijs iemand die jouw website bezoekt en jouw website meerdere keren kan bezoeken. Deze persoon wordt niet door Google herkend als dezelfde persoon dus elke keer wanneer hij jouw website bezoekt, wordt hij/zij gezien als een andere persoon.

Een unieke bezoeker

Er wordt gesproken van een unieke bezoeker als één en dezelfde bezoeker jouw website bezoekt en dus ook herkend wordt door Google als dezelfde persoon. Het aantal bezoeken is zo goed als altijd hoger dan het aantal unieke bezoeken.

Tips voor meer bezoekers

Werk aan de content op jouw website, als de content niet relevant is, zullen mensen minder geneigd zijn om jouw website te bezoeken. Probeer uit te pakken met jouw content. Als mensen jouw website bezoeken en ze zijn onder de indruk, zullen ze anderen jouw website misschien aanbevelen of zelfs delen op social media of dergelijke.

Een volgende tip is om niche zoekwoorden te gebruiken. Niche zoekwoorden zijn zoekwoorden die niet algemeen zijn dus niet de meest voor de hand liggende zoekwoorden. Dit wil uiteraard niet zeggen dat deze zoekwoorden niet worden gezocht, integendeel. Om een voorbeeld te geven: je bent eigenaar van een sportwinkel.

Het is logisch dat je dan zoekwoorden zal ingeven zoals ‘sportkledij’. Een niche zoekwoord is zoals ‘wielerkledij voor vrouwen’. Deze zoekwoorden zijn veel waardevoller omdat niet al jouw concurrenten aan deze woorden denken. Het is natuurlijk voor een bepaald deel van de markt en niet voor iedereen. Met niche zoekwoorden zal je dus bepaalde groepen van personen proberen aanspreken en niet zo breed als altijd.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen