Een backlink wordt ook wel een externe of inbound link genoemd. Concreet is een backlink een link van de ene website naar de andere. Het aantal backlinks naar een website en de kwaliteit van deze links bepalen de positie in zoekmachine van Google. Veel bedrijven doen hierbij aan linkbuilding om hun positie in de Google ranking willen verhogen.

Wat is linkbuilding met een backlink?

Zoals reeds uitgelegd in de vorige paragraaf is linkbuilding essentieel voor een hoge plaats in de rankinglijst van Google. De websites die veel links hebben die kwalitatief hoog zijn, hebben de grootste kans om hoog te staan in de ranking. Maar wat is linkbuilding nu eigenlijk? Als je aan linkbuilding doet, zal je allerlei activiteiten doen om het aantal backlinks naar je website te vergroten. Hoe verkrijg je backlinks?

Tips voor linkbuilding

Een eerste belangrijke tips is om nooit te betalen voor een backlink. Google kan dit achterhalen en ziet dit als valsspelen, dus zal je niet als een kwaliteitsvolle website worden gezien.
Een tweede tip is om zelf te verwijzen naar een andere website. Dit kan bijvoorbeeld een specifieke blog zijn. Als de blogger in kwestie dit te weten komt, dan zal hij misschien ook een link leggen naar jouw website en dan genieten jullie beiden van een win-winsituatie.

Een derde tip is om aan jouw bevriende bloggers, leveranciers, klanten,… een link te vragen naar jouw website. Zij kennen jou en jouw bedrijf en zullen dan ook sneller geneigd zijn om over jouw bedrijf te schrijven op hun website.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen