e-commerce-platforms

E-commerce is het geheel van activiteiten waarbij er digitale transacties worden gedaan en alles wat er komt bij kijken. Een voorbeeld van E-commerce is de aankoop van een product in een webshop.

5 tips voor een goede E-commerce website

Tip 1: Zorg voor een duidelijke navigatie

Zorg ervoor dat jouw website duidelijk in elkaar zit, zodat de bezoeker perfect weet waar hij/zij naartoe gaat wanneer hij op een bepaald tabblad drukt.

Tip 2: Ontdek de Customer Journey van jouw klant

Het is belangrijk om te achterhalen ofdat de (potentiële) klant in de overwegingsfase zit en dus gaat vergelijken met andere producten/merken. Als je weet dat hij/zij in deze fase zit, kan je de beslissingscriteria achterhalen en hierop inspelen.

Tip 3: Speel in op de voordelen van jouw product

Een vaak voorkomende ‘fout’ van e-commerce bedrijven is dat ze de kenmerken van hun producten opsommen i.p.v. de voordelen. In plaats van technisch in detail te gaan wat een product voor jou kan betekenen, zeg je het beter in gewone mensentaal. Om een eenvoudig voorbeeld te geven: Als je het als kenmerk zegt ‘Het product bevat poedercoating’ of als voordeel ‘Poedercoating zorgt ervoor dat het roestvrij is.’

Tip 4: Gebruik mooie en kwaliteitsvolle foto’s

Het lijkt zo logisch, maar toch gebeurt het nog dat mensen amateuristisch ogende foto’s gebruiken. Als je met foto’s van slechte kwaliteit werkt, bestaat het gevaar dat mensen jouw website als iets onbetrouwbaar zien.

Tip 5: Plaats jouw duurste product bovenaan

Een nee heb je en een ja kan je krijgen. Mensen die snel iets nodig hebben en geen tijd willen verdoen aan het vergelijken met andere producten, kiezen hiervoor. Als je dan jouw goedkoopste product als eerste plaatst, loop je jouw kans mis.
Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen