Dataverkeer omvat de hele stroom aan informatie dat van en naar een website wordt gestuurd. Hoe meer bezoekers een website heeft, hoe meer data er beschikbaar is. Ook de grootte van de website alsook de afbeeldingen/video’s op de website hebben invloed op het dataverkeer. Als je een kleine website hebt met enkel tekst zal er minder dataverkeer gegenereerd worden.

Enkele tips om uw dataverkeer in te schatten

Eens benieuwd naar hoeveel data uw website verbruikt? Een normale website, dus de gemiddelde zakelijke website verbruikt maandelijks ongeveer 1GB. Indien je weet dat jouw website enorm veel afbeeldingen bevat kan je volgende methode gebruiken:
Om een goed beeld te scheppen kan je best even nadenken over de gemiddelde grootte van een pagina op jouw website. Vervolgens schat je in hoeveel pagina’s een gemiddelde bezoeker op jouw website bezoekt. Tenslotte schat je het aantal bezoekers van jouw website in. Alles achterhaald?
Vermenigvuldig dan de grootte van jouw pagina met het aantal pagina’s dat een gemiddelde bezoeker bekijkt. Vermenigvuldig vervolgens de uitkomst met het te verwachten aantal bezoekers.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen