Comment spam is een black hat SEO techniek waarbij men automatisch reacties gaat zetten op blogs en websites. Men gaat dan geautomatiseerd reageren met een link naar hun website, op de plaatsen waar men reacties kan achterlaten. Er wordt aan comment spam gedaan om zo beter gevonden te worden in de zoekmachines. Enkele synoniemen van dit soort spam zijn: blog spam, forum spam en social spam.

Hoe wordt comment spam voorkomen?

Social/forum/blog spam wordt vaak tegengehouden door filters. Naast deze geavanceerde filters, wordt er ook gewerkt met captcha. Deze dien je in te voeren voor je een reactie plaatst. Een andere manier om dit tegen te houden is het gebruik van nofollow op uitgaande links. Spammers worden op deze manier ontmoedigd om nog verder aan comment spam te doen.

Een andere manier, maar een meer drastische oplossing is om geen reacties meer toe te laten. Persoonlijk is dit de minst voor de handliggende oplossing aangezien dan niemand meer kan reageren en er dus geen interactie meer is. Veel reacties zijn waardevol op blogs en is het dus niet aangeraden deze techniek toe te passen.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen