Een blog is een website of onderdeel van een website waarop regelmatig artikelen worden geplaatst en meestal door 1 persoon geschreven. Dit kan ook door een groep van personen worden beheerd of door een bedrijf. De artikelen worden steeds chronologisch gesorteerd zodat er een mooi overzicht ontstaat van de verschillende artikelen. Mensen die regelmatig bloggen worden bloggers genoemd.

Afbeeldingsresultaat voor bloggen

Bloggen kan op verschillende manieren

Meestal bestaat een blog uit artikelen, maar je hebt ook videoblogs en fotoblogs. Wanneer mensen hun artikelen/foto’s/video’s hebben geplaatst, kunnen mensen hierop reageren. Mensen die een blog volgen worden volgers genoemd. Een blog bevat artikelen rond hetzelfde onderwerp, dit kan bijvoorbeeld over sport gaan, mode,…

Bloggen wordt vloggen

Wat is vloggen? Vloggen is hetzelfde als bloggen maar énkel met video’s. Je zal dus op regelmatige basis een soort van dagboek maken met video’s. Vloggen wordt vooral gebruikt door mensen die geen schrijf- maar spreektalent hebben. Het kost veel minder tijd, want je moet niet alles op schrijven maar uitspreken. Bovendien zijn er ook veel mensen die liever naar een video kijken dan een blog met artikelen te lezen.
Ook voor bedrijven kan vloggen interessant zijn. Mensen zijn vaak nieuwsgierig naar hoe iemand eruit ziet en hoe het eraan toegaat in een bedrijf. Vloggen maakt dit perfect mogelijk.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen