Black hat SEO is een slechte vorm van SEO, slecht in de zin van het niet respecteren van de voorschriften van Google. Bij deze vorm van SEO zal je websites aanpassen op die manier dat je de zoekmachine gek maakt. De algoritmes van Google zijn continu bezig met het opsporen van deze vormen van SEO. Als er wordt ontdekt dat jouw website aan black hat SEO doet, wordt je onmiddellijk uit de zoekmachine gegooid.

Voorbeelden van black hat seo

Er zijn verschillende vormen te onderscheiden bij black hat seo, maar in dit artikel bespreken we enkel cloaking en keyword stuffing. Bij cloaking zal de website een onderscheid maken tussen de content die weergeven wordt voor een bezoeker en content die weergeven wordt voor een zoekmachine. Je zal de bezoeker bepaalde tekst niet laten zien en de zoekmachine juist wel om zo beter beoordeeld te worden voor SEO.

Bij keyword stuffing zal je kernwoorden te vaak gaan vermelden op een website waardoor het veel meer is dan een correcte verhouding. Een correcte verhouding is tussen de 5 à 10% zoekwoorden van de hele tekst. Als je teveel kernwoorden gebruikt, kan het gezien worden als black hat seo.

Klik hier om naar het overzicht te gaan van alle begrippen