Captcha is een simpele test die vaak gevraagd wordt om te bewijzen dat je een persoon bent en geen robot. Captcha is immers een afkorting dat staat voor ‘Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart’. Dit om spam op websites te voorkomen. Zo herkent iedereen onderstaande afbeelding vast, waarbij je de juiste letters dient over te typen voor je je kan inloggen.

 

Wat is Captcha

 

Intussen bestaat er een nieuwere variant, de reCaptcha. Ook hierbij krijg je een tekst of cijfer voorgeschoteld om te bewijzen dat je geen robot bent. ReCaptcha is een project dat door Google aangekocht is en het uitfilteren van robots koppelt aan een andere nuttige functie.

Bij reCaptcha krijg je immers geen lettercombinaties te zien die door een computer gegenereerd zijn, maar wel een woord of cijfer uit een oud boek, tijdschrift of Google Streetview. Op deze manier toon je niet enkel aan dat je geen robot bent, maar help je ook mee met het digitaliseren van teksten.

 

Wat is recaptcha

 

In bovenstaand voorbeeld zien we bijvoorbeeld een woord uit een oud boek of tijdschrift aan de rechterkant. Daarnaast krijg je ook een cijfer voorgeschoteld, dat een huisnummer uit Google Streetview is. Dankzij de input van de vele reCaptchas die dagelijks ingevuld worden, gaat het digitaliseren van teksten steeds sneller.

 

Meer online marketing termen in Online Marketing van A-Z