👍 Zo krijg je meer likes op jouw Facebook bedrijfspagina! 👍


keyboard-1754920_1920

Deze blogpost is een kopie van de nieuwsbrief die op 18/08/2017 is verstuurd naar onze abonnees.  Elke week versturen we een praktische tip om beter te scoren online.  Ook abonnee worden?

>> Schrijf je hier in ‘gratis online marketing tips

 

Geef het maar toe, het is een droom van veel ondernemers met een Facebook bedrijfspagina om zoveel mogelijk likes/fans te hebben. Jouw fans kopen is het laatste wat je mag doen, het kost je enkel geld en brengt verder niets op. Er zijn een heleboel manieren om meer likes te krijgen, maar wij hebben 5 eenvoudige tips voor jou samengesteld!

↠ Tip 1: Begin met een interessante Facebook bedrijfspagina

Fans krijgen voor een  bedrijfspagina waar er nooit iets wordt op gepost of geen interessante onderwerpen voor jouw doelgroep, heeft ook geen zin. Welke actie je dan ook uitvoert om likes te krijgen, mensen zullen het misschien wel liken maar daarna zal er niet veel meer gebeuren. Af en toe een leuke post is al een mooi begin. Mensen surfen in hun vrije tijd op Facebook, ze willen dan ook interessante content zien. Interessant kan je op verschillende manieren interpreteren, het kan een leerrijke post zijn, maar ook een emotionele of humoristische post. Zolang je maar mensen weet te boeien.

Mensen vinden het ook altijd ‘interessant’ om iets gratis te krijgen, aan de hand van een wedstrijd. Je kan dan mensen aansporen om andere mensen te taggen in jouw bericht of om de post te delen met hun vrienden. Als je eraan denkt om een wedstrijd te organiseren, is het belangrijk om even de beleidsregels van Facebook door te nemen.

↠ Tip 2: Nodig jouw vrienden uit om jouw pagina te liken

Om meer likes te krijgen kan je ook op jouw vrienden of familie rekenen. Via Facebook kan je mensen uitnodigen om jouw Facebookpagina te liken, zo zit je sneller aan een groot aantal likes. Deze likes zijn belangrijk op social media, denk maar aan de sociale druk. Als vrienden van jou zien dat jij die bepaalde pagina liked, zullen ze veel sneller geneigd zijn om ook de facebook bedrijfspagina te liken om er ‘bij te horen’. Zo bereik je ook vrienden van jouw vrienden dat ook potentiële klanten kunnen zijn.

↠ Tip 3: Gebruik je site als tool voor meer likes!

Heb je al gedacht aan jouw site die je aan meer pagina likes kan helpen? Denk maar aan de bekende vind-ik-leuk box waarbij mensen klikken op de box en onmiddellijk jouw Facebookpagina kunnen liken. Bovendien staan er ook foto’s bij van andere mensen die jouw pagina al liken, om zo de social druk te verhogen. Naast de vind-ik-leuk box heb je ook social sharing buttons. Elke keer als je een nieuw artikel of product op jouw website plaatst, kan je social sharing buttonsonderaan toevoegen.

Met deze buttons kunnen mensen jouw artikel of product op hun Facebookpagina delen. Op die manier kan je ook hun vrienden bereiken.

↠ Tip 4: Plaats een link naar jouw pagina in jouw e-mailhandtekening

Opnieuw een heel eenvoudig toepasbare tip. Sluit jouw e-mails steeds af met een vermelding naar jouw Facebook bedrijfspagina onder jouw handtekening. Een eenvoudige link volstaat:

↠ Tip 5: Maak gebruik van Facebook advertenties

Naast de vorige tips die gratis zijn, hebben we de laatste tip die betalend is. Bij Facebook advertenties kan je heel specifiek als doel kiezen om meer pagina vind-ik-leuks te krijgen.Hou wel rekening met het belang van het aanspreken van de juiste doelgroep met de juiste boodschap.
Het enige nadeel hiervan is dat het één van de duurste Facebook campagnes zijn, met een kost per klik van gemiddeld €1. Als je een ander doel neemt voor jouw campagne bijvoorbeeld meer mensen bereiken of merkbekendheid, zal de kost veel lager zijn, maar bestaat ook de kans dat (bijna) niemand jouw pagina ook liked.

 

 

Share :
Related Posts

Leave Your Comment