Langere titels in Google tekstadvertenties: sla nu je slag!


Google kondigde in februari grote veranderingen aan op vlak van tekstadvertenties in hun zoekmachine. In onze blogpost over het verdwijnen van tekstadvertenties in de rechterkolom, lees je welke gevolgen dit heeft voor jouw bedrijf. Nu test Google advertenties uit met langere titels en een ander formaat van display URL.

 

Langere titels in Google voor alle tekstadvertenties

Tekstadvertenties met langere titels zagen we al langer verschijnen in Google. Voor de advertenties in de rechterkolom verdwenen, zagen we bij de drie bovenste advertenties immers al langere titels. Die bestaan uit de oude titel en de eerste beschrijvingsregel indien deze eindigt met een leesteken. Deze langere titels worden aangevuld met de gebruikelijke beschrijvingsregels. Zo doet Google je extra tekens in je titel cadeau. Tel daar nog eens de advertentie extensies bij die je kan toevoegen en een advertentie is plots een pak uitgebreider dan vroeger.

 

Langere Titels Google Adwords

 

Meer opties met display URLs

Verder test Google een nieuw formaat van display URL’s uit. Waar die vroeger eerder beperkt waren, worden nu tot twee niveaus toegelaten. Een voorbeeld van een display URL in het nieuwe formaat zou bijvoorbeeld www.publilab.be/online-marketing/google-adverteren kunnen zijn. Hierbij zijn /online-marketing en /google-adverteren de twee subdomeinen.

 

Wat betekent dit concreet voor jouw bedrijf?

Langere titels en meer opties in de display URL betekenen voor jou als bedrijf vooral meer kansen om klanten te overtuigen op je advertentie te klikken. Extra ruimte in de titel biedt meer plaats om een argument of USP aan te halen. Zo maak je een sprekende advertentie dat meer klikken genereert. Specifiekere display URLs overtuigen je klanten ervan dat je hen exact kan bieden waar zij op zoek naar zijn.

 

Deze twee nieuwe opties binnen tekstadvertenties op Google bieden heel wat mogelijkheden om te spelen met iets langere tekst en zo nog meer klanten binnen te halen. Geen idee waar te starten? Publilab helpt jouw bedrijf graag met het opstarten van een advertentiecampagne op Google. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.

 

Bron: Search Engine Land

Share :
Related Posts

Leave Your Comment