Test hoe mobielvriendelijk jouw site is met deze tool!


mobielvriendelijkheid

Dat mensen meer en meer via hun smartphone op het internet surfen is al langer geweten. Een site dat mobielvriendelijk is, is dan ook essentieel. Maar waarom moet een site effectief mobielvriendelijk zijn en volstaat de dekstopversie niet? En hoe kan je op een eenvoudige manier te weten komen of jouw site zo mobielvriendelijk is?

Google search console: is jouw site mobielvriendelijk?

Om te weten te komen of jouw site mobielvriendelijk is, surf je even naar Google Search Console. Als je jouw website URL hebt ingegeven kom je op onderstaande pagina terecht. Je kan dan zien of jouw website geschikt is voor mobiele apparaten en aanvullende rapporten bekijken.

mobielvriendelijke site publilab

Het belang van een mobielvriendelijke site

mobielvriendelijke site

Bron: Google Search

Als enkele jaren geleden een website werd aangemaakt, was dit standaard enkel voor een desktop bedoeld. Een dekstopversie van een site is enkel voor een desktop en niet voor een mobiel apparaat. Een desktopversie van een site is gemaakt om met een groot scherm te bekijken.

Het gevolg is dat de site heel klein wordt weergegeven op een mobiel apparaat zodat het op het scherm zou passen. Mensen moeten dan inzoomen om de tekst te kunnen lezen. Tijdens het inzoomen kunnen ze per ongeluk op een bepaalde knop drukken waardoor er een nieuwe pagina wordt geopend terwijl ze dit niet wilden. Hierdoor ontstaan frustraties en is de kans groot dat mensen jouw site verlaten.

Een mobielvriendelijke site is één van de vele factoren die bijdragen tot de rangschikking in Google. Als het hier al misloopt, mag je er zeker van zijn dat jouw website steeds lager en lager zal scoren in de Google resultaten. Het mobielvriendelijk maken van jouw site draagt bij tot zoekmachineoptimalisatie of SEO. Meer te weten komen over SEO of search engine optimization. 

Benieuwd naar onze andere blogberichten?

Share :
Related Posts

Leave Your Comment