Hoe AdWords conversiecode installeren?


Je hebt een AdWords campagne lopen voor je bedrijf en je wilt er zoveel mogelijk uithalen? Installeer dan zeker de AdWords conversiecode. Deze geeft je meer informatie over welke advertenties en zoekwoorden conversies opgeleverd hebben. Zo maak je het optimaliseren van je AdWords campagne nog makkelijker.

 

Wat is een AdWords conversiecode?

Een conversiecode is een stukje code die je op een webpagina plaatst. Wanneer een bezoeker op deze webpagina terecht komt, wordt dit geregistreerd. Een AdWords conversiecode stuurt informatie door naar je AdWords account over personen die op een bepaalde webpagina komen, nadat ze op een advertentie geklikt hebben.

Het is belangrijk om te bepalen welke pagina voor jouw bedrijf gelijk staat aan een conversie. Als een bezoeker na het invullen van een formulier voor een offerte terecht komt op een bedank pagina, kan de conversiecode hier geplaatst worden. Je kan aan verschillende soorten conversies verschillende codes geven. Zo kan je voor het invullen van een offerte formulier een conversiecode aanmaken, maar ook voor het invullen van het gewone contactformulier kan je een andere code aanmaken. Op deze manier kan je heel specifieke analyses doen.

Conversies meten kan erg nuttig zijn om je advertentiecampagnes in AdWords steeds te optimaliseren. Als je weet wat wel en niet werkt om conversies op te leveren, kan je steeds meer inzetten op hetgene dat werkt. Op deze manier wordt het adverteren op Google voor je bedrijf nog succesvoller.

 

Hoe installeer ik een AdWords conversiecode op mijn website?

Hiervoor ga je naar je AdWords account en kies je bij ‘Hulpprogramma’s’ voor ‘Conversies’.

AdWords Conversiecode - stap 1

 

Hier kies je om een nieuwe conversie toe te voegen.

AdWords Conversiecode - Stap 2

 

Vervolgens kies je de bron van de conversies. In ons geval willen we graag conversies tracken die op de website gebeuren, zoals het aanvragen van een offerte via een formulier. AdWords biedt ook de mogelijkheid om conversies in apps te registreren en zelfs offline conversies te tracken via telefoongesprekken.

Adwords Conversiecode - Stap 3

 

Op de volgende pagina vul je enkele belangrijke gegevens in om je AdWords conversiecode op te stellen. Zo moet je een naam opgeven. Kies hier voor iets logisch, zoals ‘Contactformulier’ als het om een ingevuld contactformulier gaat of ‘Offerte aanvraag’ als het om een formulier met offerte aanvraag gaat. Vervolgens stel je de waarde van de conversie in. Hier kan je kiezen om een bepaalde numerieke waarde te geven aan een conversie. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij als bedrijf een offerte aanvraag €20 waard vindt. Je kan ook kiezen om geen waarde te koppelen aan een conversie.

AdWords Conversiecode - Stap 4

 

Hierna kan je de conversieperioden instellen. Er is een onderscheid tussen conversieperiode en view-throughconversieperiode. De conversieperiode is de periode waarin een conversie geregistreerd wordt na het klikken op een advertentie. Als er op een advertentie geklikt werd op 1 juni en op 29 juni wordt een conversie geregistreerd, telt deze nog steeds mee. Een view-throughconversie is wanneer iemand een banner advertentie uit het Display Netwerk, maar hier niet op geklikt heeft. Wanneer in de dertig dagen na het zien van die advertentie een conversie geregistreerd wordt, telt deze ook mee. Wij kiezen om beide standaard op 30 dagen te laten staan.

AdWords conversiecode - Stap 5

 

Ook kan je definiëren welk type conversie het is. Gaat het om een aanmelding (op de nieuwsbrief bijvoorbeeld) of een lead (bij het aanvragen van een offerte). Wanneer iets niet in een categorie past, kies je best voor overige.

AdWords Conversiecode - Stap 5

 

Nu klik je op opslaan en word je doorverwezen naar jouw Adwords conversiecode. Deze dien je in de code van de pagina die je wilt targetten op de nemen. Bij de aanvraag van een offerte via formulier zet je de code bijvoorbeeld op de bedankpagina waar je op landt na het invullen van het formulier.

adwords-conversiecode07

 

Meer weten over AdWords conversiecodes en hoe ze te installeren? Google heeft zelf erg veel informatie over het onderwerp.

 

 

Share :
Related Posts

Leave Your Comment