#Hashtags


hashtag

Hashtags “#” zijn bijna niet meer weg te denken op de verschillende social media sites. Als je bijvoorbeeld denkt aan Twitter of Instagram kan je de sites niet meer voorstellen zonder hashtags. Maar wat is de meerwaarde van die #? Hoe is het tot stand gekomen?

Hoe het allemaal begon…

Een hashtag werd eerst gebruikt tijdens de beginjaren van IRC bij het chatten. Mensen gebruikten “#” om groepen te maken van de verschillende kanalen of onderwerpen. Zo waren er groepen zoals #Barcelona of #cinefolis.

In 2007 werd de hashtag voor het eerst gebruikt op Twitter, hiermee wilden ze het mogelijk maken voor de mensen om te filteren op verschillende onderwerpen. Op die manier konden mensen praten over bepaalde onderwerpen en konden deze snel worden teruggevonden door andere geïnteresseerden.

 

Hoe gebruik ik hashtags?

hashtag-rulesHet grote “probleem” van de laatste jaren is dat mensen TE veel hashtags gebruiken. Ze vinden het cool en zetten zomaar wat hashtags bij hun bericht. Wat veel mensen niet weten is dat een site zoals Twitter, een tweet met teveel hashtags als spam zal zien. Het aanbevolen aantal Hashtags voor Twitter zijn 2, max 3.

Het voordeel aan het gebruik van Hashtags is dat personen jouw bedrijf makkelijker terugvinden. Je komt dan terecht in een overzicht waar verschillende mensen dezelfde hashtag hebben gebruikt, en kan worden ontdekt door een (potentiële) klant. Om een voorbeeld te geven, je bent een reruteringsbureau, je zoekt potentiële kandidaten voor een specifieke job en maakt gebruik van Twitter.

Vervolgens kan je voor je specifieke vacature een link zetten naar de website met alle relevante info en afsluiten met bijvoorbeeld de hashtags: #jobs #vacature. Mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een job, zullen jouw tweet tussen de andere berichten zien staan en contact proberen zoeken met jou. Dit is slechts een klein voorbeeld van de vele interessante mogelijkheden voor uw bedrijf. Meer weten over Twitter advertising?

Share :
Related Posts

Leave Your Comment