Ken je Google Mijn Bedrijf? Je hebt het ongetwijfeld al gezien. Het zijn die uitgebreide bedrijfsfiches die je vindt op Google als je zoekt naar een bedrijf. Heb je die zelf nog niet voor jouw bedrijf? Dan zou ik daar toch werk van maken, we hebben hier 7 redenen opgesomd waarom ook jouw onderneming zo’n fiche kan gebruiken.

 

1) Het is gratis en vergt weinig tijd of onderhoud.

2) Een afgewerkte fiche oogt heel professioneel. Potentiële klanten weten zo’n fiche te waarderen.

3) Je kan foto’s opladen en zo al meteen de surfers benieuwd maken. Zeker voor ondernemingen die het moeten hebben van visuele reclame (kappers, interieur, horeca, … maar ook garages of multimedia), heel interessant. Besef dat de zoekmachine Google voor het grootste deel uit tekst bestaat, dus dit is echt meegenomen.

4) Ingelogde surfers (via Gmail-account) kunnen uw adres laten verzenden naar hun smartphone en zo meteen een navigatie opstarten in Google Maps.
Bied jouw (potentiële) klant deze service!

5) Google Mijn bedrijf zorgt er voor dat mobiele surfers meteen kunnen klikken op jouw telefoonnummer. Zeker interessant voor horecazaken, maar ook voor andere flink meegenomen.

6) Een goed ingevulde fiche kan voor extra bezoekers zorgen. In normale omstandigheden verschijnt de fiche enkel als iemand zoekt op jouw bedrijfsnaam. Maar een fiche zorgt er vaak ook voor dat jouw bedrijf verschijnt als iemand zoekt op een dienst in de buurt. Google richt zich meer en meer op lokale zoekopdrachten en verrijkt haar resultaten maar al te graag met concrete zaken uit de buurt die dan vermeld worden met website en telefoonnummer.

7) Google Mijn Bedrijf fiches komen ook op Google Maps. Deze navigatiekaarten worden ook door andere partijen gebruikt en zo wordt jouw bedrijf ook meegenomen op die kaarten en websites, gratis en voor niks!

 

Interesse om Google Mijn Bedrijf in te stellen voor jouw bedrijf? Zeker doen! Met onze whitepaper krijg je alle informatie en een handleiding hoe je dit precies doet.

Naam

E-mailadres