Google experimenteert met nieuwe sms extensie


Google experimenteert graag met nieuwe features in advertenties op de zoekmachines. Zo hadden we het eerder al over langere tekstadvertenties waarbij je heel wat meer tekens zal hebben om je boodschap tot bij de consument te brengen. Naast de meer plek om de gebruiker te overtuigen te klikken, testen ze nu ook de sms extensie uit.

 

Wat is een sms extensie?

 

Een sms extensie is een type van advertentie extensie. Hierbij breidt je advertentie uit met extra mogelijkheden voor de gebruiker. Je kan bijvoorbeeld highlights toevoegen, je locatie en sitelinks om naar verschillende onderdelen van je website te gaan. De sms extensie is het meeste te vergelijken met de oproepextensie, die nu al beschikbaar is. Daarbij wordt je telefoonnummer toegevoegd aan je advertentie. Op desktop verschijnt het telefoonnummer bij je advertentie, maar op mobiel wordt dit een klikbare knop. Zo kan je met één klik bellen naar het bedrijf. De sms extensie zal een gelijkaardige functie hebben. Zo hoef je enkel op de knop te klikken om te sms’en voor meer informatie naar het bedrijf in kwestie.

 

Sms extensie AdWords

bron afbeelding: Search Engine Land

 

Zoals op bovenstaande afbeelding te zien is, zouden de sms extensies verschijnen naast de oproepextensies. De lay-out zal gelijkaardig zijn en vormen een mooi geïntegreerd geheel. Google laat zelf echter weten dat ze momenteel geen verder commentaar kunnen geven op dit experiment, maar dat ze steeds op zoek zijn naar nieuwe manieren en functies voor de adverteerders.

 

Focus op mobiel

 

Het experiment met de sms extensie wijst op een steeds grotere verschuiving naar mobiel. Op het vorige congres van Google werd al duidelijk dat mobiel erg belangrijk wordt en dat het bedrijf er enorm wilt op in zetten. Zo werden ook advertenties op Google Maps geïntroduceerd, waar je meer over kan lezen in ons eerder artikel. Google redeneert dat we steeds meer in een mobile first wereld leven en zorgt dus dat zijn advertentieplatform helemaal aangepast is aan de toekomst.

 
Bron: Search Engine Land

Share :
Related Posts

Leave Your Comment