Wat je moet weten over de nieuwe interface van Google Adwords: Adwords Alpha


Mensen die dagelijks met Adwords bezig zijn, weten dat de nieuwe interface van Adwords een feit is. Nog niet alle accounts kunnen er al van genieten, maar op het einde van dit jaar zal het voor alle accounts beschikbaar zijn. De nieuwe interface heeft de naam Google AdWords Alpha gekregen. In 2016 werd de komst al aangekondigd en vele Adwords liefhebbers konden niet wachten om het uit te proberen. Nu dat het eindelijk zo ver is, hebben we de nieuwigheden voor jullie opgesomd.

Google Adwords Alpha: de veranderingen op een rijtje

De nieuwe interface oogt niet enkel mooi, maar heeft uiteraard ook heel wat veranderingen ten opzichte van de vorige interface.

Sneller de belangrijkste resultaten in één overzicht

Een eerste groot verschil dat ook een groot voordeel is, is dat je sneller meer resultaten tegelijkertijd kan bekijken. Niet enkel is de laadtijd sneller, maar heb je ook meteen een beter overzicht van de stand van zaken. Als je de account opent, is het eerste tabblad een overzicht.

In dit overzicht staan de belangrijkste keywords, de belangrijkste advertentiegroepen, de apparaten die het best scoren en op welk uur van de dag. Je verliest dus veel minder tijd met het springen naar andere tabbladen om de belangrijkste resultaten te kunnen zien.

Deze belangrijkste resultaten worden nog eens mooi geaccentueerd met de Google kleuren, wat het nog aantrekkelijker en duidelijker maakt.

adwords alpha

De tabbladen

In dit overzicht worden enkel de grootste wijzigingen getoond van een bepaalde periode. Natuurlijk zijn er ook nog de standaard tabbladen, waar je zoals vroeger per onderdeel, bijvoorbeeld de advertentiegroepen, alle resultaten kan zien. Deze tabbladen bevinden zich niet meer bovenaan, maar aan de zijkant. Deze tabbladen zijn ook wat aangepast waardoor ze logischer zijn ingedeeld. Denk maar aan het tabblad advertenties, dit is nu samengevoegd met het andere tabblad advertentie-extensies.

Om nog even dieper in te gaan op advertentie-extensies, vroeger kon je enkel per extensie categorie zoeken zoals sitelinks apart en highlight extensies. Nu kan je alle extensies in 1 klik bekijken.

De gedeelde bibliotheek staat niet meer onderaan in de linkerkolom, maar staat nu bovenaan, wanneer je op de 3 verticale bolletjes drukt.

gedeelde bib stap 1

adwords alpha

Nieuwe campagne aanmaken

Wanneer je een nieuwe campagne zal aanmaken, krijg je de mogelijkheid om een doel aan te duiden. Op de onderstaande screenshot zie je de mogelijke doelen die je kan aanduiden. Google zal je vervolgens aanbevelingen geven om jouw doel te kunnen bereiken.

adwords alpha campaign

Betere grafieken maken

In de vorige interface was een grafiek maken slechts mogelijk met 2 lijnen, nu kun je er meerdere invoegen. Je kan dus bijvoorbeeld het aantal klikken tegenover het aantal impressies, de gemiddelde kost en de totale kost bekijken.

adwords alpha

De kalender

Ook de kalender heeft een handige transformatie ondergaan in de nieuwe Google Adwords Alpha. Per maand hoef je niet meer op het ‘vorige’ of ‘volgende’ pijltje te drukken, want nu kan je snel door de verschillende maanden heen scrollen.

De filter

Wat nog een handige verandering is, is dat je meerdere filters kan combineren. Bovendien kan je ook typen in de filter, waardoor je sneller regels kan opstellen doordat Google jouw suggesties geeft.

Dit waren slechts enkele en de meest opvallende veranderingen van de nieuwe t.o.v. de vorige interface.

Dankzij de nieuwe Google Adwords Alpha, krijgen wij zelf betere inzichten in de resultaten van de campagnes en kunnen wij dit nog beter overbrengen aan onze klanten. Ben jij benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan zeker contact met ons op!

Share :
Related Posts

Leave Your Comment