Facebook live filmpjes omzetten naar Youtube


Facebook Live is een heel krachtige tool om heel snel leuke content te hebben. Ben je bijvoorbeeld een tuinarchitect en wil je een realisatie tonen? Neem je smartphone, klik op status en kies voor Facebook Live en je bent vertrokken! Je kan rondstappen, je kan vertellen,… kortom op 3 minuten heb je materiaal om te tonen. Het leuke aan Facebook Live is dat je het niet al te professioneel moet aanpakken, het is ‘quick and dirty’ en dus is het in principe voor iedereen mogelijk. Uiteraard moet je wel iets te vertellen hebben wat mensen interesseert.
Facebook zelf pusht video ook enorm op haar platform, wees er dus maar zeker van dat je een groep mensen zal bereiken en dat jouw video niet zomaar verdwijnt zonder dat je kijkers had. Bij foto updates en zeker bij statusupdates met louter tekst kan het gebeuren dat niemand het echt ziet omdat Facebook bij weinig interactie op een bericht dit al snel ‘verbergt’. Bij video doet Facebook net het omgekeerde! Het pusht de video zelfs!

Na het filmen kan je de video gewoon opslaan en behoort deze tot je tijdslijn. Zo krijgt zo’n video ook nog heel wat views van mensen die het niet live konden bekijken. De acties van mensen die tijdens het filmen hebben geliked of een commentaar hebben gegeven worden door hun vrienden nadien ook nog gezien bij meldingen, en zo rolt die bal verder.

Van Facebook Live naar Youtube

Hopelijk ben je nu al overtuigd om Facebook Live eens te gebruiken? Maar er is meer! Wat als je die video ook nog eens zou kunnen posten op Youtube? Youtube heeft een gigantisch bereik en daar is dus ook veel visibiliteit te halen. Je hebt de video al gemaakt, nu moet je hem enkel nog kunnen overzetten.

Twee zaken zijn hierbij van belang:
– de videokwaliteit van zo’n Facebook Live filmpje is niet altijd 100%, dat is niet erg op Facebook zelf omdat mensen door hebben dat je live aan het filmen bent met jouw smartphone en dus geen professioneel materiaal hebt gebruikt. Als je het filmpje natuurlijk naar Youtube brengt dan is dit een ander verhaal. Mensen verwachten ondertussen kwaliteit op Youtube, en dat kan je niet leveren. Maar het hangt een beetje af van de inhoud van de video en de kwaliteit is ook niet zo slecht dat het vervelend wordt. Maar je moet er wel rekening mee houden natuurlijk, misschien kan je het vermelden in de beschrijving?
Youtube heeft trouwens wel software waarmee ze ‘onstabiele beelden’ een stuk stabieler kunnen maken, die functie zullen ze zelf spontaan aanbieden. Daar moet je niks voor doen.

– Facebook vindt het ook niet zo leuk dat je filmpjes van haar netwerk haalt. Daarom maken ze het ook een beetje moeilijk. Je kan niet zomaar een filmpje downloaden om het dan ergens anders op te laden.
Maar uiteraard is er altijd een manier en dat leggen we hieronder even uit (het is op zich heel eenvoudig):

facebook live video downloaden

Hoe Facebook Live video downloaden

1. Je gaat naar de video in Facebook (niet in je tijdslijn, maar opent echt de video) op je computer/desktop.

2. Je verandert de url van www.facebook.. naar m.facebook….
Een voorbeeld die ik zelf dit weekend maakte tijdens een rallywedstrijd:
https://www.facebook.com/joeri.de.bouvere/videos/10210114315753553/
en dan naar
https://m.facebook.com/joeri.de.bouvere/videos/10210114315753553/

Je surft dan eigenlijk op de mobiele versie van Facebook en dat met jouw pc.

3. Je start de video (belangrijk) en klikt op de video met jouw rechtermuisknop en doet van ‘video opslaan als…’.

Dat is het zo een beetje. Dit werkt op een pc, mogelijk moeten Mac-gebruikers het anders aanpakken.

Zo heb je een video die je kan opladen op jouw Youtube-kanaal en ook daar de nodige bezoekers aantrekken. Dus met die ene video van 3 minuten werk en nog wat ‘prutsen’ nadien heb je een live publiek bereikt, een extra video in je tijdslijn die even in de spotlight blijft op Facebook + een video op Youtube die daar de nodige aandacht kan krijgen. Dat is geen slecht return on investment (ROI)!

Het resultaat van bovenstaand filmpje op Youtube zie je dan hier
https://www.youtube.com/watch?v=e-WA1u_b2FQ

Share :
Related Posts

Leave Your Comment