Wat is Facebook live?


Live streamen is al lang niets nieuws meer, mensen kunnen jou real-time meevolgen van elke uithoek van de wereld. Nadat Twitter heeft uitgepakt met hun Periscope, was het de beurt aan Facebook met “Facebook live”.

In het prille begin van Facebook live, was dit enkel te gebruiken door artiesten, zo konden zij fans laten meegenieten van allerlei gebeurtenissen. Door het enorme succes is deze functie niet veel later bij de “gewone” consument beschikbaar gesteld.

Het leuke aan Facebook live is dat het niet enkel leuk is voor privé gebruik, maar ook voor jouw bedrijf. Stel nu, je hebt een opendeurdag, vele mensen zien een drempel bij het bezoeken van jouw bedrijf. Met de live streaming functie van Facebook, kunnen mensen van bij hun thuis meevolgen hoe het eraan toegaat. Hierdoor wordt de drempel onmiddellijk verlaagd. Fantastisch, toch?

Hoe Facebook live werkt

  1. Open de Facebook-app en druk op de balk “Waar denk je aan?
  2. Tik op het  “Live Video” icoontje. (mannetje met twee cirkels)
  3. Voeg een beschrijving toe aan jouw video.
  4. Tik op Uitzending starten om van start te gaan.facebook-live

    Elke Live-uitzending op Facebook kan max. dertig minuten duren. Zodra de uitzending is beëindigd, wordt de video op jouw profiel opgeslagen. Het extra leuke aan de live-streaming is dat gebruikers reacties kunnen achterlaten, zodat jij hierop live een antwoord kan geven.

Meer info over Facebook? 

Share :
Related Posts

Leave Your Comment