Adverteren op Facebook of op Google?


Ondernemers vragen me vaak of ze moeten adverteren op Facebook of op Google?

Om op die vraag te beantwoorden moeten we eigenlijk andere vragen stellen? In hoeverre kennen klanten mij als bedrijf en hoeverre kennen klanten mijn producten. Of anders gesteld, in welke fase van de salesfunnel zitten ze.

Want hoe ziet zo’n salesfunnel er uit?
De eerste fase is de kennismakingsfase: dit is de fase waarin klanten u als leverancier leren kennen en ook uw producten. In deze fase doen surfers ontdekkingen zowel leveranciers die ze niet kenden als producten waarvan ze niet wisten dat ze bestonden
De tweede fase is de fase van de interesse waarbij mensen doorklikken, zich inschrijven op nieuwsbrieven of iets leuk vinden of delen.
Daarna komt de fase van zoeken en vergelijken, daarin zijn mensen overtuigd van een aankoop en gaan mensen effectief op zoek naar informatie over het product
Uiteindelijk is er nog de beslissingsfase

Waar moet ik adverteren met mijn doelstellingen?

Zitten klanten nog in de fases kennismaking en interesse dan adverteer je best op Facebook.
Dit is ideaal bij nieuwe producten (zoals led-verlichting voor in de tuin) en minder gekende merken.
Zitten klanten echter in de zoek- en vergelijkingsfase dan kan je best adverteren in Google. Op Google zoeken mensen heel concreet naar producten, merken, modellen en types. Bv. een tuinstoel in grenenhout of een ronde tuintafel.

Uiteraard is een mix van beide interessant zodat we zowel de klanten die in de kennismakingsfase en de klanten die in zoek- en vergelijkingsfase zitten weten te bereiken.

Zo bereik je zowel klanten die jou al kennen en klanten die je nog moeten leren kennen.

Stel dat jouw bedrijf al heel gekend is in de regio, moet je dan nog adverteren op Facebook? Want iedereen kent jou al?

Zelfs voor bedrijven die al goed gekend zijn in een regio kan adverteren op Facebook interessant zijn met tijdelijke acties van een opruiming, een opendeurdag, soldenperiodes… zodat je in de hoofden van potentiële klanten blijft.

Share :
Related Posts

Leave Your Comment