6 tips voor een geslaagde Facebook bedrijfspagina


facebook-1084449_1920 (1)

Een Facebook bedrijfspagina hebben is in veel opzichten interessant. Mensen vinden niet enkel informatie van jou dankzij jouw website, maar ook dankzij jouw Facebookpagina. Het is eigenlijk een gratis extra manier om gevonden en ontdekt te worden. Enkel een Facebookpagina hebben is onvoldoende. Het vraagt energie en tijd om jouw Facebookpagina up-to-date te houden om zo beter gevonden te worden.

Tip 1: Dubbelcheck jouw Facebook bedrijfspagina!

Als je jouw bedrijfspagina hebt aangemaakt, is het belangrijk dat je alle gegevens eens checkt. Klopt jouw telefoonnummer wel dat je hebt opgegeven? Kloppen je adresgegevens? Werkt de link naar jouw website? Een andere gouden tip is om jouw openingsuren op ‘altijd open‘ te zetten.

Tip 2: Maak leuke posts

Een eerste tip is om leuke posts te maken: hoe menselijker, hoe beter. Mensen surfen in hun vrije tijd op Facebook, ze willen dan ook interessante content zien. Interessant kan je op verschillende manieren interpreteren, het kan een leerrijke post zijn, maar ook een emotionele of humorvolle post. Zolang je maar mensen weet te boeien.

Om leuke posts te genereren, moet je even denken aan jezelf. Wat zou jij graag lezen of zien op Facebook? Wil je enkele tips lezen over een bepaald onderwerp of wil je graag lachen met een grappig filmpje? Beide opties zijn mogelijk. Humor kan nooit kwaad, zeker niet op Facebook. Let wel op, jouw humor is niet altijd dezelfde als dat van iemand anders. Als jouw post klaar is, check je best even bij iemand anders of hij/zij dit ook wel grappig vindt.

Afwisseling is de gulden middenweg. Geef interessante tips of weetjes mee, maar gebruik ook af en toe wat humor. Op die manier kan je mensen steeds weten te verrassen.

Tag mensen in jouw post

Om nog wat extra aandacht te trekken van mensen, kan je mensen taggen in je posts. Niet alleen wordt dit opgemerkt door de persoon zelf, omdat hij/zij hiervan een melding krijgt. Maar wanneer deze persoon de post liket, of hierop reageert, komt het in het nieuwsoverzicht van vele andere mensen.

Waarom zijn posts zo belangrijk?

Leuke of interessante posts scoren altijd goed op Facebook. Als Facebook merkt dat er heel wat interactie of likes zijn op een bepaalde post, zal de post aan meer mensen worden getoond. Standaard wordt een post aan slechts 20% van jouw fans getoond, dus alle mogelijke manieren om jouw bereik te vergroten zijn essentieel.

Tip 3: Voeg een uitgelichte video toe

uitgelichte videoMensen die jouw bedrijfspagina via hun smartphone bezoeken, zien onder de omslagfoto en info, een uitgelichte video staan. Dit wil dus zeggen dat het bijna het eerste is dat mensen zien wanneer ze jouw bedrijfspagina bezoeken. De uitgelichte video schept dus onmiddellijk een eerste indruk van jouw bedrijf.

Denk dus goed na, welk beeld je wil creëren. Een info filmpje over jouw bedrijf met een voorstelling van jouw producten en diensten is enorm aangewezen. Zo weet de potentiële klant onmiddellijk wat hij/zij van jouw bedrijf kan verwachten.

Tip 4: zorg voor recensies

recensies PubliLab

Wanneer mensen jouw bedrijf nog niet kennen is het interessant om hen een blik te geven van jouw verworven diensten. En wie kan beter zeggen hoe goed je bent, dan jouw eigen klanten? Dankzij ‘recensies’ op jouw bedrijfspagina, kunnen klanten jouw een score geven van 1 tot max. 5 sterren. Ze hebben dan ook de mogelijkheid om nog een extra tekstje toe te voegen.

Tip 5: Bedenk een goede gebruikersnaam

De gebruikersnaam bevindt zich onder de volledige naam van jouw bedrijfspagina. Het heeft als grote nut, dat mensen eenvoudiger naar jouw bedrijfspagina kunnen zoeken via de zoekfunctie.

Tip 6: Gebruik Plug-ins

Om meer mensen naar jou Facebookpagina te lokken, kan je gebruik maken van Facebook Plug-ins. Deze Plug-ins voeg je toe aan jouw site en wanneer mensen erop klikken, komen ze op jouw Facebook pagina terecht.

Heb je geen tijd of zin om je bezig te houden met jouw Facebookpagina? Wij doen het graag voor jou!

social media plug-ins

Share :
Related Posts

Leave Your Comment

la meilleure médecine pour ibs http://belgiquepharmacie.be/ les lentilles de contact sur ordonnance à bas prix